Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Fryst chokladkaka

fryst_chokladkaka

servings_icon 8
time 30 minuter + 3 timmar

INGREDIENSER

  • 250 g mörk choklad, 70% (gärna fin valrhonachoklad)
  • 150 g smör
  • 5 ägg
  • 50 g florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält smöret.
  2. Smält chokladen.
  3. Separera äggen. Vitor i en bunke och gulor i en annan.
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Gör gärna ”marängtestet”.
  5. Vispa ihop äggulor och florsocker.
  6. Vält ner äggviteskummet, det smälta smöret och chokladen i äggulesmeten och blanda ihop.
  7. Häll smeten i en springform, ca Ø 21 cm.
  8. Ställ in i frysen i ca tre timmar.
  9. Ta fram ca tio minuter före servering.

One thought on “Fryst chokladkaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *