INGREDIENSER
- ca 1 kg kycklinglårfilé
- ca 1 dl olivolja
- ca 3 dl rapsolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 tsk chiliflakes
- 3 burkar krossade tomater
- 1 kruka basilika
- salt
- svartpeppar
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 3 dl panko
- 1,5 tsk rökt paprikapulver
- 1,5 dl parmesan
- 125 g mozzarellaost
- 1 msk oregano
GÖR SÅ HÄR
- Skiva vitlöksklyftorna tunt.
- Hetta upp olivoljan och fräs vitlöken så att den precis får färg.
- Lägg i chiliflakes och krossade tomater.
- Lägg i hela kvistar basilika.
- Salta och peppra efter smak.
- Låt allt puttra i ca 30 minuter.
- Ta fram tre djupa tallrikar och häll i följande:
- Vetemjöl, salt och peppar.
- Uppvispade ägg.
- Panko blandat med paprikapulvret och parmesan.
- Klä in en skärbräda med plastfolie.
- Lägg kycklingbitarna på skärbrädan och täck dem med plastfolie.
- Banka kycklingen så bitarna blir tunna.
- Hetta upp rapsoljan.
- Doppa kycklingen i de tre tallrikarna (1, 2, 3)
- Bryn kycklingen och lägg sedan bitarna i en ugnsfast form.
- Skär mozzarellan i bitar och lägg dem på kycklingen.
- Strö över oregano.
- Sätt in mitt i ugnen, 200 grader, i ungefär 30 minuter.
- Servera med färsk pasta.