Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Panerad kyckling med dubbel ost

kyckling_parmigiana

servings_icon 6

time 2 timmar

INGREDIENSER

  • ca 1 kg kycklinglårfilé
  • ca 1 dl olivolja
  • ca 3 dl rapsolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 burkar krossade tomater
  • 1 kruka basilika
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl panko
  • 1,5 tsk rökt paprikapulver
  • 1,5 dl parmesan
  • 125 g mozzarellaost
  • 1 msk oregano

GÖR SÅ HÄR

  1. Skiva vitlöksklyftorna tunt.
  2. Hetta upp olivoljan och fräs vitlöken så att den precis får färg.
  3. Lägg i chiliflakes och krossade tomater.
  4. Lägg i hela kvistar basilika.
  5. Salta och peppra efter smak.
  6. Låt allt puttra i ca 30 minuter.
  7. Ta fram tre djupa tallrikar och häll i följande:
    1. Vetemjöl, salt och peppar.
    2. Uppvispade ägg.
    3. Panko blandat med paprikapulvret och parmesan.
  8. Klä in en skärbräda med plastfolie.
  9. Lägg kycklingbitarna på skärbrädan och täck dem med plastfolie.
  10. Banka kycklingen så bitarna blir tunna.
  11. Hetta upp rapsoljan.
  12. Doppa kycklingen i de tre tallrikarna (1, 2, 3)
  13. Bryn kycklingen och lägg sedan bitarna i en ugnsfast form.
  14. Skär mozzarellan i bitar och lägg dem på kycklingen.
  15. Strö över oregano.
  16. Sätt in mitt i ugnen, 200 grader, i ungefär 30 minuter.
  17. Servera med färsk pasta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *