Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Varm macka à la Italien

Varm macka à la Italien

servings_icon 3

time 30 minuter

INGREDIENSER

  • 3 ciabatta
  • ca 50 g smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja, gärna med smak
  • 6 skivor parmaskinka eller prosciutto, ca 70 g
  • 12 skivor salami
  • 3 tomater
  • 2-3 kvistar färsk basilika
  • 400 g mozzarellaost
  • 1 msk oregano

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela brödet.
  2. Ringla över lite olivolja.
  3. Mosa ihop den pressade vitlöksklyftan och det rumstempererade smöret.
  4. Bred smöret på brödet.
  5. Fördela parmaskinka, salami, skivad tomat, basilika, mozzarella och oregano på brödet.
  6. Sätt in i mitten av ugnen, 225 grader, i 15 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *