INGREDIENSER
- 500 g älgfärs
- 1 rödlök
- 1 tsk torkad rosmarin
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5 dl ströbröd
- 1 ägg
- salt
- vitpeppar
- 2 msk smör
- 3,5 dl vispgrädde
- 200 g crème bonjour kantarellost
- 1,5 msk viltfond
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk maizena
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och hacka löken fint.
- Fräs lök och rosmarin i smör.
- Blanda vispgrädde och ströbröd och låt svälla en stund.
- Rör ner lökblandningen och ägget i ströbrödet.
- Blanda ner färsen, salt och peppar i ströbrödet.
- Ställ färsblandningen kallt.
- Blanda vispgrädde och kantarellost i en kastrull.
- Låt osten smälta.
- Pressa ner vitlöken och häll i viltfonden.
- Red av såsen med maizena.
- Låt såsen puttra i ca 20 minuter.
- Forma fyra stora biffar av färsen.
- Bryn biffarna i smör och lägg dem i en ugnssäker form.
- Stek dem färdiga i ugnen, ca 10 minuter.
- Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé eller saltgurka.