Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Älgfärsbiff med kantarellkryddad färskost

älgfärsbiff

servings_icon 4
time 45 minuter

INGREDIENSER

  • 500 g älgfärs
  • 1 rödlök
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 200 g crème bonjour kantarellost
  • 1,5 msk viltfond
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk maizena

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs lök och rosmarin i smör.
  4. Blanda vispgrädde och ströbröd och låt svälla en stund.
  5. Rör ner lökblandningen och ägget i ströbrödet.
  6. Blanda ner färsen, salt och peppar i ströbrödet.
  7. Ställ färsblandningen kallt.
  8. Blanda vispgrädde och kantarellost i en kastrull.
  9. Låt osten smälta.
  10. Pressa ner vitlöken och häll i viltfonden.
  11. Red av såsen med maizena.
  12. Låt såsen puttra i ca 20 minuter.
  13. Forma fyra stora biffar av färsen.
  14. Bryn biffarna i smör och lägg dem i en ugnssäker form.
  15. Stek dem färdiga i ugnen, ca 10 minuter.
  16. Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé eller saltgurka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *