- Matlagning à la Monika - http://recept.monika.nu -

Älgfärsbiff med kantarellkryddad färskost

älgfärsbiff

servings_icon 4
time 45 minuter

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs lök och rosmarin i smör.
  4. Blanda vispgrädde och ströbröd och låt svälla en stund.
  5. Rör ner lökblandningen och ägget i ströbrödet.
  6. Blanda ner färsen, salt och peppar i ströbrödet.
  7. Ställ färsblandningen kallt.
  8. Blanda vispgrädde och kantarellost i en kastrull.
  9. Låt osten smälta.
  10. Pressa ner vitlöken och häll i viltfonden.
  11. Red av såsen med maizena.
  12. Låt såsen puttra i ca 20 minuter.
  13. Forma fyra stora biffar av färsen.
  14. Bryn biffarna i smör och lägg dem i en ugnssäker form.
  15. Stek dem färdiga i ugnen, ca 10 minuter.
  16. Servera med kokt potatis och svartvinbärsgelé eller saltgurka.