Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Kycklingrullader med salami och mozzarella

kycklingrullader_med_salami_mozzarella

servings_icon 4
time 45 minuter

INGREDIENSER

  • 600 g tvådelad kycklingfilé
  • 80 g salami
  • 0,5 kruka basilika
  • 125 g mozzarella
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 krm socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 125 g cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

  1. Salta och peppra kycklingen på båda sidorna.
  2. Skär mozzarellan i skivor, lika många bitar som du har kyckling.
  3. Lägg två salamiskivor, en mozzarellaskiva och två basilikablad på varje filé och rulla ihop.
  4. Lägg rulladerna med skarven nedåt i en smord ugnsfast form.
  5. Mixa ihop passerade tomater, grädde, kycklingfond, vitlök och socker. Använd gärna matberedare.
  6. Salta och peppra.
  7. Häll såsen över rulladerna.
  8. Lägg på cocktailtomaterna.
  9. Sätt in i ugnen, 200 grader, i ca 35 minuter.
  10. Servera med matvete eller annat gryn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *