Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Fryst nutellatårta med maräng

semifreddo_nutella

servings_icon 10
time 45 minuter + 5 timmar

INGREDIENSER

  • 1 marängbotten
  • 100 g marängdroppar
  • 4 ägg
  • 2 msk socker
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g nutella

GÖR SÅ HÄR

  1. Separera äggen i två skålar.
  2. Tillsätt 1 msk socker i vardera skål.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  4. Vispa äggulorna tills det blir fluffigt.
  5. Lägg marängbottnen i en springform, ca Ø 25 cm.
  6. Värm nutellan så den blir ljummen.
  7. Vänd ihop äggvita, äggula, grädde och marängdroppar.
  8. Ringla ner nutellan.
  9. Häll smeten över marängbottnen (överbliven smet kan frysas in i portionsformar).
  10. Frys i minst fem timmar, helst en hel natt.
  11. Ta fram ca tio minuter före servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *