INGREDIENSER
- 500 g köttfärs
- 1 ägg
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk rödvin
- 1 msk oregano
- salt
- svartpeppar
- 1 morot
- 1 rödlök
- 500 g krossade tomater
- 2 msk olivolja
- 1 msk mjöl
- 1 kycklingbuljongtärning
- 1 kvist färsk basilika
- 1 krm strösocker
- smör
- färdig bearnaisesås
GÖR SÅ HÄR
- Skala och hacka lök, morot och två av vitlöksklyftorna fint.
- Fräs hacket i olivolja, ungefär en minut.
- Tillsätt mjöl, socker och buljongtärning.
- Låt såsen sjuda utan lock i 30 minuter.
- Hacka basilikan och lägg i såsen.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda köttfärsen med ägg, pressad vitlök, senap, vin och oregano.
- Gör fyra biffar och stek dem i ca fyra minuter på varje sida.
- Servera med klyftpotatis/pommes, tomatsås och bearnaisesås.