Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Örtiga färsbiffar med två såser

örtkryddade_färsbiffar

servings_icon 4
time 1 timme

INGREDIENSER

  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvin
  • 1 msk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk mjöl
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 kvist färsk basilika
  • 1 krm strösocker
  • smör
  • färdig bearnaisesås

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och hacka lök, morot och två av vitlöksklyftorna fint.
  2. Fräs hacket i olivolja, ungefär en minut.
  3. Tillsätt mjöl, socker och buljongtärning.
  4. Låt såsen sjuda utan lock i 30 minuter.
  5. Hacka basilikan och lägg i såsen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda köttfärsen med ägg, pressad vitlök, senap, vin och oregano.
  8. Gör fyra biffar och stek dem i ca fyra minuter på varje sida.
  9. Servera med klyftpotatis/pommes, tomatsås och bearnaisesås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *