Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Vinbräserad oxstek

vinbräserat_oxkött

servings_icon 6
time 3 timmar

INGREDIENSER

  • 1,5 kg oxkött (stek, fransyska, rostbiff)
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • 2 lagerblad
  • maizena
  • 1 msk soja

GÖR SÅ HÄR

  1. Gnid in köttet med salt och peppar.
  2. Bryn köttet runt om i smöret.
  3. Skär morötter och lök i bitar.
  4. Lägg i grytan och tillsätt rödvin, vatten, buljongtärning, tomatpuré, pressad vitlök, timjan och lagerblad.
  5. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen på 125 grader i ca två timmar. Använd gärna köttermometer (ca 70 grader).
  6. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt vila i minst tio minuter.
  7. Sila av vätskan i grytan till en kastrull.
  8. Koka upp och red av med maizena.
  9. Smaka av med soja, salt och peppar.
  10. Servera med klyftpotatis, saltgurka och kokta morötter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.