INGREDIENSER
- 1,5 kg oxkött (stek, fransyska, rostbiff)
- salt
- vitpeppar
- smör
- 2 morötter
- 1 rödlök
- 3 dl rödvin
- 3 dl vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 1 msk tomatpuré
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk timjan
- 2 lagerblad
- maizena
- 1 msk soja
GÖR SÅ HÄR
- Gnid in köttet med salt och peppar.
- Bryn köttet runt om i smöret.
- Skär morötter och lök i bitar.
- Lägg i grytan och tillsätt rödvin, vatten, buljongtärning, tomatpuré, pressad vitlök, timjan och lagerblad.
- Sätt in grytan i nedre delen av ugnen på 125 grader i ca två timmar. Använd gärna köttermometer (ca 70 grader).
- Lägg köttet i aluminiumfolie och låt vila i minst tio minuter.
- Sila av vätskan i grytan till en kastrull.
- Koka upp och red av med maizena.
- Smaka av med soja, salt och peppar.
- Servera med klyftpotatis, saltgurka och kokta morötter.