Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Vinbräserad oxstek

vinbräserat_oxkött

servings_icon 6
time 3 timmar

INGREDIENSER

  • 1,5 kg oxkött (stek, fransyska, rostbiff)
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 3 dl rödvin
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk timjan
  • 2 lagerblad
  • maizena
  • 1 msk soja

GÖR SÅ HÄR

  1. Gnid in köttet med salt och peppar.
  2. Bryn köttet runt om i smöret.
  3. Skär morötter och lök i bitar.
  4. Lägg i grytan och tillsätt rödvin, vatten, buljongtärning, tomatpuré, pressad vitlök, timjan och lagerblad.
  5. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen på 125 grader i ca två timmar. Använd gärna köttermometer (ca 70 grader).
  6. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt vila i minst tio minuter.
  7. Sila av vätskan i grytan till en kastrull.
  8. Koka upp och red av med maizena.
  9. Smaka av med soja, salt och peppar.
  10. Servera med klyftpotatis, saltgurka och kokta morötter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *