- Matlagning à la Monika - http://recept.monika.nu -

Vinbräserad oxstek

vinbräserat_oxkött

servings_icon 6
time 3 timmar

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

  1. Gnid in köttet med salt och peppar.
  2. Bryn köttet runt om i smöret.
  3. Skär morötter och lök i bitar.
  4. Lägg i grytan och tillsätt rödvin, vatten, buljongtärning, tomatpuré, pressad vitlök, timjan och lagerblad.
  5. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen på 125 grader i ca två timmar. Använd gärna köttermometer (ca 70 grader).
  6. Lägg köttet i aluminiumfolie och låt vila i minst tio minuter.
  7. Sila av vätskan i grytan till en kastrull.
  8. Koka upp och red av med maizena.
  9. Smaka av med soja, salt och peppar.
  10. Servera med klyftpotatis, saltgurka och kokta morötter.