Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Kycklingfrikassé

kycklingfrikasse

servings_icon 4 port
time 1,5 timme

INGREDIENSER

  • 800 g kyckling (bröstfilé och/eller lårfilé)
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 selleristjälk
  • 1 bit fänkål
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 0,5 msk pressad citron
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 0,5 krm cayennepeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Skiva morot, lök, selleri och fänkål tunt.
  2. Fräs grönsakerna i ca 5 minuter i en gryta.
  3. Öka värmen något och lägg i kycklingbitarna och låt dem få lite färg.
  4. Sänk värmen, lägg på locket och stek i ytterligare 10 minuter.
  5. Ta av grytan från värmen och häll på kycklingbuljongen.
  6. Häll på vin, salt och vitpeppar (om inte kycklingbitarna är precis täckta av vätska så behövs mer vatten).
  7. Lägg på locket och sjud i 30 minuter.
  8. Ta upp kycklingbitarna.
  9. Sila buljongen och reducera den tills det är ungefär 5 dl kvar.
  10. Smält smöret och vispa ner mjölet.
  11. Späd lite i taget med buljongen.
  12. Tillsätt grädden och koka snabbt upp såsen.
  13. Krydda med salt, vitpeppar, cayennepeppar, citronsaft och muskot.
  14. Lägg tillbaka kycklingbitarna i grytan och häll på såsen.
  15. Låt rätten kallna och servera nästa dag eller servera genast.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *