Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Ädelostfylld lax på salladsbädd

AdelostfylldLaxPaSalladsbadd

servings_icon 4
time 45 minuter

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer
  • salt
  • citronpeppar
  • 100 g ädelost
  • 5 msk crème fraiche
  • 2-3 msk basilika
  • 1 bit gurka
  • 2 msk olja
  • 2 msk limesaft
  • flingsalt
  • 300 g blandade salladsblad
  • 4 tomater

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit.
  2. Krydda med salt och citronpeppar.
  3. Blanda ädelost och crème fraiche och fyll i snittet.
  4. Lägg laxen i en ugnsform och sätt i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
  5. Kärna ur gurkan och skär den i skivor.
  6. Blanda gurkskivorna med olja, limesaft och flingsalt.
  7. Låt gurkan marineras medan laxen är i ugnen.
  8. Dela tomaterna.
  9. Lägg ut salladsblad och tomathalvor på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
  10. Servera med kokt potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *