INGREDIENSER
- 4 laxfiléer
- salt
- citronpeppar
- 100 g ädelost
- 5 msk crème fraiche
- 2-3 msk basilika
- 1 bit gurka
- 2 msk olja
- 2 msk limesaft
- flingsalt
- 300 g blandade salladsblad
- 4 tomater
GÖR SÅ HÄR
- Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit.
- Krydda med salt och citronpeppar.
- Blanda ädelost och crème fraiche och fyll i snittet.
- Lägg laxen i en ugnsform och sätt i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
- Kärna ur gurkan och skär den i skivor.
- Blanda gurkskivorna med olja, limesaft och flingsalt.
- Låt gurkan marineras medan laxen är i ugnen.
- Dela tomaterna.
- Lägg ut salladsblad och tomathalvor på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
- Servera med kokt potatis.