- Matlagning à la Monika - http://recept.monika.nu -

Ädelostfylld lax på salladsbädd

AdelostfylldLaxPaSalladsbadd

servings_icon 4
time 45 minuter

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit.
  2. Krydda med salt och citronpeppar.
  3. Blanda ädelost och crème fraiche och fyll i snittet.
  4. Lägg laxen i en ugnsform och sätt i mitten av ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.
  5. Kärna ur gurkan och skär den i skivor.
  6. Blanda gurkskivorna med olja, limesaft och flingsalt.
  7. Låt gurkan marineras medan laxen är i ugnen.
  8. Dela tomaterna.
  9. Lägg ut salladsblad och tomathalvor på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
  10. Servera med kokt potatis.