Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Köttfärssoppa med vitkål

köttfärssoppa_med_vitkål

time 30 minuter
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 200 g vitkål
  • 100 g purjolök
  • 200 g nötfärs
  • 0,5 msk smör
  • 1 lagerblad
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk tomatpuré
  • 7,5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk soja

GÖR SÅ HÄR

  1. Fräs köttfärsen.
  2. Strimla vitkålen.
  3. Strimla purjolöken.
  4. Lägg i purjolök och vitkål och låt fräsa ytterligare en stund.
  5. Tillsätt vatten, buljongtärning, senap, tomatpuré, soja och lagerblad.
  6. Låt koka i 20 minuter.

Passar som 5:2 (480 kcal totalt = 120 kcal/port)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *