1 timme
4
INGREDIENSER
- ca 500 g oxfilé
- 2 msk smör
- 400 g kantareller
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 tsk mejram
- 2 tsk salt
- 2 tsk svartpeppar
- 6 dl crème fraiche
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk soja
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Putsa filén från senor och hinnor.
- Vänd den i peppar och mejram.
- Bryn den runtom i smör ca 2 minuter på varje sida.
- Ta upp och salta filén.
- Lägg den i en eldfast form och stek i 20-25 minuter (mediumstekt – genomstekt).
- Låt filén vila i 10 minuter ovanpå spisen inlindad i aluminiumfolie innan den skivas.
- Lägg kantarellerna i en kastrull och smula i buljongtärningen.
- Tillsätt crème fraiche.
- Pressa i vitlöksklyftorna.
- Låt koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
- Tillsätt skyn från köttet.
- Smaka av med soja.
- Servera med kyftpotatis.
Detta är en av de godaste rätterna som jag ätit. En rätt vi lagar några gånger per år, däremellan längtar jag till nästa gång 🙂