Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Oxfilé med kantarellsås

oxfile_med_kantarellsås

time 1 timme
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • ca 500 g oxfilé
  • 2 msk smör
  • 400 g kantareller
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 tsk mejram
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 6 dl crème fraiche
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk soja

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa filén från senor och hinnor.
  3. Vänd den i peppar och mejram.
  4. Bryn den runtom i smör ca 2 minuter på varje sida.
  5. Ta upp och salta filén.
  6. Lägg den i en eldfast form och stek i 20-25 minuter (mediumstekt – genomstekt).
  7. Låt filén vila i 10 minuter ovanpå spisen inlindad i aluminiumfolie innan den skivas.
  8. Lägg kantarellerna i en kastrull och smula i buljongtärningen.
  9. Tillsätt crème fraiche.
  10. Pressa i vitlöksklyftorna.
  11. Låt koka upp och småputtra i ca 15 minuter.
  12. Tillsätt skyn från köttet.
  13. Smaka av med soja.
  14. Servera med kyftpotatis.

One thought on “Oxfilé med kantarellsås

  1. Detta är en av de godaste rätterna som jag ätit. En rätt vi lagar några gånger per år, däremellan längtar jag till nästa gång 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *