Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Strimlad lövbiff med fransk touch

strimlad_biff_fransk

time 1 timme
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 800 g lövbiff
  • 1 rödlök
  • salt
  • svartpeppar
  • smör- och rapsolja
  • 2,5 dl grädde
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl rödvin
  • 1 tsk torkad timjan (1 msk färsk)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 kalvbuljongtärning
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk mjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Strimla biffen och bryn den i matfettet i en stekpanna.
  2. Lyft ur biffen och lägg åt sidan.
  3. Hacka löken och stek den i pannan i några minuter.
  4. Häll i grädde, vatten och vin.
  5. Tillsätt hackad timjan, senap, buljongtärning och chili.
  6. Låt såsen puttra i 15 minuter.
  7. Red av såsen med mjöl.
  8. Smaka av med salt och svartpeppar.
  9. Låt såsen puttra i ytterligare 15 minuter.
  10. Lägg ner köttet och låt det värma till sig.
  11. Servera med pasta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *