1 timme
4
INGREDIENSER
- 800 g lövbiff
- 1 rödlök
- salt
- svartpeppar
- smör- och rapsolja
- 2,5 dl grädde
- 3 dl vatten
- 1,5 dl rödvin
- 1 tsk torkad timjan (1 msk färsk)
- 2 msk dijonsenap
- 1 kalvbuljongtärning
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk mjöl
GÖR SÅ HÄR
- Strimla biffen och bryn den i matfettet i en stekpanna.
- Lyft ur biffen och lägg åt sidan.
- Hacka löken och stek den i pannan i några minuter.
- Häll i grädde, vatten och vin.
- Tillsätt hackad timjan, senap, buljongtärning och chili.
- Låt såsen puttra i 15 minuter.
- Red av såsen med mjöl.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Låt såsen puttra i ytterligare 15 minuter.
- Lägg ner köttet och låt det värma till sig.
- Servera med pasta.