Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Skånsk kalops

skånsk_kalops

time 3,5 timmar
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 1 kg högrev
  • 2 rödlökar
  • 3 morötter
  • 6 dl vatten
  • 10 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk soja
  • 2 msk smör / rapsolja
  • salt
  • vitpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär köttet i bitar (ca 2 cm sida).
  2. Hacka löken grovt.
  3. Dela morötterna i mindre bitar.
  4. Bryn köttet i matfettet i tills de får fin färg.
  5. Tillsätt lök och morötter och bryn tillsammans i några minuter.
  6. Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpepparkorn och lagerblad och låt koka upp.
  7. Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 3 timmar.
  8. Red av med mjölet och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  9. Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
  10. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *