3,5 timmar
4
INGREDIENSER
- 1 kg högrev
- 2 rödlökar
- 3 morötter
- 6 dl vatten
- 10 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 köttbuljongtärning
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk soja
- 2 msk smör / rapsolja
- salt
- vitpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Skär köttet i bitar (ca 2 cm sida).
- Hacka löken grovt.
- Dela morötterna i mindre bitar.
- Bryn köttet i matfettet i tills de får fin färg.
- Tillsätt lök och morötter och bryn tillsammans i några minuter.
- Tillsätt vatten, buljongtärning, kryddpepparkorn och lagerblad och låt koka upp.
- Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 3 timmar.
- Red av med mjölet och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
- Smaka av med soja, salt och vitpeppar.
- Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.