Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Raggmunk med stekt fläsk

raggmunk

time 30 minuter
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 600 g potatis (fast)
  • 2 morötter
  • smör till stekningen
  • 400 g stekfläsk

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 125 grader och sätt in en tom plåt.
  2. Häll hälften av mjölken i en bunke och tillsätt mjölet.
  3. Vispa mjölk och mjöl till en slät smet.
  4. Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
  5. Skala och riv potatis och morötter på den grova sidan av rivjärnet.
  6. Blanda ner potatis och morötter i smeten.
  7. Stek raggmunkarna i matfettet (på min spis: 6/9 i 4 minuter per sida).
  8. Lägg de stekta raggmunkarna på den varma plåten och sätt in i ugnen.
  9. Stek fläsket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *