Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Tandoorikryddad kyckling

tandoorikryddad_kyckling

time 30 minuter
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 600 g kycklingfilé eller -lårfilé
  • 3 msk tandoorikrydda
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk ströbröd, gärna Panko
  • salt
  • vitpeppar
  • rapsolja

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Om du använder filéer, dela dem då i tre delar på längden.
  3. Blanda tandoorikrydda, mjöl och ströbröd i en djup tallrik.
  4. Rulla kycklingen i blandningen.
  5. Bryn kycklingen i rapsoljan, bara så att de får lite färg.
  6. Lägg bitarna i en ugnsfast form.
  7. Sätt in i ugnen i ca 12 minuter.
  8. Servera med ris och vitlökssås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *