Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Sötsurt stekfläsk med rostade rotfrukter

sötsurt_fläsk

time 1 timme
servings_icon 4

INGREDIENSER
Rotfrukter

  • 6 morötter
  • 8 potatisar
  • 2 rödlökar
  • 0,5 pressad apelsin
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Stekfläsk

  • 600 g stekfläsk
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 krm svartpeppar

Sås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk pressad apelsin
  • 0,5 tsk honung
  • 1 tsk japansk soja
  • 0,5 tsk salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt in en plåt i ugnen för att förvärma den.
  3. Skala och skär morötter.
  4. Skala och skiva potatisen.
  5. Skala och klyfta löken.
  6. Lägg morötter, potatis och lök i en bunke.
  7. Blanda apelsinsaft, honung, olja, salt och svartpeppar.
  8. Häll blandningen över rotfrukterna och blanda runt ordentligt.
  9. Sprid ut rotfrukterna på den varma ugnsplåten.
  10. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Vänd runt dem efter ungefär halva tiden.
  11. Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen.
  12. Stek fläsket (på min spis: 7/9, 3 minuter på var sida).
  13. Blanda citronsaft, soja, honung, chiliflakes, sambal oelek och svartpeppar till en marinad.
  14. Ta upp fläsket ur pannan och häll av fettet.
  15. Lägg tillbaka fläsket i pannan.
  16. Häll över marinaden, rör om och stek ytterligare 2 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *