1 timme
4
INGREDIENSER
Rotfrukter
- 6 morötter
- 8 potatisar
- 2 rödlökar
- 0,5 pressad apelsin
- 0,5 dl honung
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Stekfläsk
- 600 g stekfläsk
- 3 msk pressad citron
- 1 msk japansk soja
- 1 msk honung
- 1 krm chiliflakes
- 0,5 tsk sambal oelek
- 1 krm svartpeppar
Sås
- 3 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk pressad citron
- 1 tsk pressad apelsin
- 0,5 tsk honung
- 1 tsk japansk soja
- 0,5 tsk salt
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Sätt in en plåt i ugnen för att förvärma den.
- Skala och skär morötter.
- Skala och skiva potatisen.
- Skala och klyfta löken.
- Lägg morötter, potatis och lök i en bunke.
- Blanda apelsinsaft, honung, olja, salt och svartpeppar.
- Häll blandningen över rotfrukterna och blanda runt ordentligt.
- Sprid ut rotfrukterna på den varma ugnsplåten.
- Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter. Vänd runt dem efter ungefär halva tiden.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen.
- Stek fläsket (på min spis: 7/9, 3 minuter på var sida).
- Blanda citronsaft, soja, honung, chiliflakes, sambal oelek och svartpeppar till en marinad.
- Ta upp fläsket ur pannan och häll av fettet.
- Lägg tillbaka fläsket i pannan.
- Häll över marinaden, rör om och stek ytterligare 2 minuter.