Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Panerad torsk med svampsås

panerad_fisk_med_svampsås

time 30 minuter
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 600 g torskfilé
  • 1,5 dl majsströ
  • 1 ägg
  • salt
  • vitpeppar
  • smör- & rapsolja
  • 500 g karljohansvamp, färsk
  • 0,5 riven rödlök
  • 2 msk smör
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • maizena
  • 1 tsk soja

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär svampen i bitar.
  2. Fräs svampen och den rivna löken i smöret, bara så de mjuknar.
  3. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning.
  4. Koka upp och red av med maizena.
  5. Låt såsen sjuda utan lock i fem minuter.
  6. Smaka av såsen med soja, salt och vitpeppar.
  7. Salta och peppra fisken.
  8. Vänd fisken först i majsströ, sedan uppvispat ägg och därefter majsströ igen.
  9. Stek fisken i smör- & rapsolja, cirka två minuter per sida.
  10. Servera med kokt potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *