30 minuter
4
INGREDIENSER
- 600 g torskfilé
- 1,5 dl majsströ
- 1 ägg
- salt
- vitpeppar
- smör- & rapsolja
- 500 g karljohansvamp, färsk
- 0,5 riven rödlök
- 2 msk smör
- 2,5 dl vatten
- 2,5 dl grädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- maizena
- 1 tsk soja
GÖR SÅ HÄR
- Skär svampen i bitar.
- Fräs svampen och den rivna löken i smöret, bara så de mjuknar.
- Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning.
- Koka upp och red av med maizena.
- Låt såsen sjuda utan lock i fem minuter.
- Smaka av såsen med soja, salt och vitpeppar.
- Salta och peppra fisken.
- Vänd fisken först i majsströ, sedan uppvispat ägg och därefter majsströ igen.
- Stek fisken i smör- & rapsolja, cirka två minuter per sida.
- Servera med kokt potatis.