Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Kanelbullar

kanelbullar

time 32
servings_icon 2 timmar

INGREDIENSER

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 14-15 dl mjöl
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker att strö över bullarna
  • FYLLNING
    • 250 g rumsvarmt smör
    • 2 dl socker
    • 2 msk kanel
    • 1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Smält smöret.
  2. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
  3. Smula sönder jästen i en bunke.
  4. Häll på lite av degspadet så jästen smälter.
  5. Tillsätt resten av degspadet samt salt, socker, vaniljsocker och det mesta av mjölet.
  6. Arbeta degen smidig, till den släpper bunken i kanterna (ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin).
  7. Låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.
  8. Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp så att det blir en slät smet.
  9. Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig.
  10. Dela degen i två delar och kavla ut till avlånga kakor (ca 25×45 cm).
  11. Fördela fyllningen på de två kakorna.
  12. Rulla ihop kakorna, från långsidan.
  13. Skär varje rulle i bitar (hur många beror på hur stora bullar du vill ha).
  14. Lägg bullarna med snittytan uppåt på en bakplåt. Vik in änden under bullen så rullar de inte upp sig under gräddningen.
  15. Låt bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk.
  16. Sätt ugnen på 225 grader.
  17. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över ordentligt med pärlsocker.
  18. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
  19. Låt svalna under bakduk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *