32
2 timmar
INGREDIENSER
- 150 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0,5 tsk salt
- 1,5 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 14-15 dl mjöl
- 1 ägg till pensling
- pärlsocker att strö över bullarna
- FYLLNING
- 250 g rumsvarmt smör
- 2 dl socker
- 2 msk kanel
- 1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
- Smält smöret.
- Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.
- Smula sönder jästen i en bunke.
- Häll på lite av degspadet så jästen smälter.
- Tillsätt resten av degspadet samt salt, socker, vaniljsocker och det mesta av mjölet.
- Arbeta degen smidig, till den släpper bunken i kanterna (ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin).
- Låt jäsa i 30 minuter under en bakduk.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp så att det blir en slät smet.
- Stjälp upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig.
- Dela degen i två delar och kavla ut till avlånga kakor (ca 25×45 cm).
- Fördela fyllningen på de två kakorna.
- Rulla ihop kakorna, från långsidan.
- Skär varje rulle i bitar (hur många beror på hur stora bullar du vill ha).
- Lägg bullarna med snittytan uppåt på en bakplåt. Vik in änden under bullen så rullar de inte upp sig under gräddningen.
- Låt bullarna jäsa i 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över ordentligt med pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
- Låt svalna under bakduk.