Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Fläskkotlett med basilikadoftande tomatsås

fläskkotlett_med_tomatsås

time 45 minuter
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 4 fläskkotletter
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 500 g krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda marinaden och pensla den på kotletterna.
  2. Ställ köttet svalt och låt dra i minst 15 minuter.
  3. Häll de krossade tomaterna i en gryta.
  4. Tillsätt grovhackad basilika, finhackad vitlök, tomatpuré, rödvin och vatten.
  5. Låt allt sjuda i 15 minuter.
  6. Stek kotletterna ganska hårt, ca 3 minuter på varje sida.
  7. Häll över tomatsåsen och låt kotletterna sjuda under lock i såsen i 5 minuter.
  8. Servera med färsk pasta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *