45 minuter
4
INGREDIENSER
- 4 fläskkotletter
- 1 kruka basilika
- 2 msk rapsolja
- 1 msk röd balsamvinäger
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
- 500 g krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 2 dl rödvin
- 1 dl vatten
- salt
- svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Blanda marinaden och pensla den på kotletterna.
- Ställ köttet svalt och låt dra i minst 15 minuter.
- Häll de krossade tomaterna i en gryta.
- Tillsätt grovhackad basilika, finhackad vitlök, tomatpuré, rödvin och vatten.
- Låt allt sjuda i 15 minuter.
- Stek kotletterna ganska hårt, ca 3 minuter på varje sida.
- Häll över tomatsåsen och låt kotletterna sjuda under lock i såsen i 5 minuter.
- Servera med färsk pasta.