Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Bruna bönor i crock-pot

time 22 timmar
servings_icon 8

INGREDIENSER

  • 2 paket bruna bönor (à 500 g)
  • 1,5 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 kanelstänger
  • 1 dl mörk sirap
  • 0,5 dl ättiksprit (12%)

GÖR SÅ HÄR

  1. Blötlägg bönorna kvällen innan.
  2. Häll av och skölj bönorna.
  3. Lägg dem i crock-poten.
  4. Häll på 1,5 liter vatten.
  5. Salta.
  6. Lägg i kanelstängerna.
  7. Sätt på låg temperatur i tio timmar.
  8. Rör om med jämna mellanrum. Passa då på att kolla dem också, det kan räcka med kortare tid beroende på hur mjuka du vill ha dem.
  9. Smaka av med sirap och ättiksprit.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *