Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Apelsin- och chilimarinerad kyckling

time 4 timmar
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 lime
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 tsk flingsalt

MARINAD

  • 1 apelsin
  • 1 msk soja
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 0.5 röd chilifrukt
  • 2 msk ingefära

SÅS

  • 1 förpackning kokosmjölk (5 dl)
  • fruktköttet från den pressade apelsinen
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 röd chilifrukt
  • 1 msk ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 hönsbuljongtärning

GÖR SÅ HÄR

  1. Pressa apelsinen och ta bara saften (spara fruktköttet till såsen).
  2. Pressa ner vitlöksklyftorna i apelsinsaften.
  3. Hacka chilifrukten och lägg hälften i apelsinsaften.
  4. Tillsätt ingefära, soja och olja.
  5. Lägg kycklingen i marinaden och låt den marineras i kylskåpet några timmar.
  6. Rosta sesamfröna.
  7. Stek kycklingen på hög värme.
  8. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  9. Häll över resten av marinaden.
  10. Pressa över limen.
  11. Salta.
  12. Häll över sesamfröna.
  13. Ställ in kycklingen i ugnen, 175° i ca 15 minuter.
  14. Koka upp kokosmjölk, apelsinkött, hackad chili, ingefära och pressad vitlök.
  15. Tillsätt buljongtärningen.
  16. Servera med äggnudlar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *