4 timmar
4
INGREDIENSER
- 4 kycklingfiléer
- 1 lime
- 1 dl sesamfrö
- 1 tsk flingsalt
MARINAD
- 1 apelsin
- 1 msk soja
- 1 msk sesamolja
- 2 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor
- 0.5 röd chilifrukt
- 2 msk ingefära
SÅS
- 1 förpackning kokosmjölk (5 dl)
- fruktköttet från den pressade apelsinen
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 röd chilifrukt
- 1 msk ingefära
- 1 tsk sesamolja
- 1 hönsbuljongtärning
GÖR SÅ HÄR
- Pressa apelsinen och ta bara saften (spara fruktköttet till såsen).
- Pressa ner vitlöksklyftorna i apelsinsaften.
- Hacka chilifrukten och lägg hälften i apelsinsaften.
- Tillsätt ingefära, soja och olja.
- Lägg kycklingen i marinaden och låt den marineras i kylskåpet några timmar.
- Rosta sesamfröna.
- Stek kycklingen på hög värme.
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
- Häll över resten av marinaden.
- Pressa över limen.
- Salta.
- Häll över sesamfröna.
- Ställ in kycklingen i ugnen, 175° i ca 15 minuter.
- Koka upp kokosmjölk, apelsinkött, hackad chili, ingefära och pressad vitlök.
- Tillsätt buljongtärningen.
- Servera med äggnudlar.