- Matlagning à la Monika - http://recept.monika.nu -

Apelsin- och chilimarinerad kyckling

time 4 timmar
servings_icon 4

INGREDIENSER

MARINAD

SÅS

GÖR SÅ HÄR

  1. Pressa apelsinen och ta bara saften (spara fruktköttet till såsen).
  2. Pressa ner vitlöksklyftorna i apelsinsaften.
  3. Hacka chilifrukten och lägg hälften i apelsinsaften.
  4. Tillsätt ingefära, soja och olja.
  5. Lägg kycklingen i marinaden och låt den marineras i kylskåpet några timmar.
  6. Rosta sesamfröna.
  7. Stek kycklingen på hög värme.
  8. Lägg kycklingen i en ugnsfast form.
  9. Häll över resten av marinaden.
  10. Pressa över limen.
  11. Salta.
  12. Häll över sesamfröna.
  13. Ställ in kycklingen i ugnen, 175° i ca 15 minuter.
  14. Koka upp kokosmjölk, apelsinkött, hackad chili, ingefära och pressad vitlök.
  15. Tillsätt buljongtärningen.
  16. Servera med äggnudlar.