Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Kyckling cacciatore

time 1 timme
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 röd chili
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar cocktailtomater
  • 1 kruka basilika
  • 125 g mascarpone
  • (1 tsk) salt
  • (1 krm) svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera kycklingfiléerna på bredden.
  3. Stek kycklingen i olja på medelhög värme i två minuter per sida.
  4. Lägg kycklingbitarna i en ugnsform.
  5. Kärna ur och finhacka chili, lök och vitlök.
  6. Fräs chili och lök i olivolja på medelvärme i fem minuter.
  7. Häll cocktailtomaterna i pannan och krydda med salt och svartpeppar.
  8. Sjud i fem minuter.
  9. Hacka basilika.
  10. Dra av stekpannan från värmen och rör i basilika och mascarpone.
  11. Häll tomatsåsen över kycklingen.
  12. Stek i ugnen i 20 minuter.
  13. Servera med ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *