Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Gratinerad skinkschnitzel

time 1 timme
servings_icon 8

INGREDIENSER

  • 1 kg skivad skinkschnitzel
  • 1 msk smör
  • (2 tsk) salt
  • (1 tsk) svartpeppar
  • 5 dl köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 tsk sambal oelek
  • 1 dl vispgrädde
  • maizenamjöl
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 gul paprika

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i het stekpanna och bryn skinschnitzlarna hastigt.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg över i en ugnsfast form.
  5. Vispa ur pannan med lite buljong.
  6. Tillsätt soja, tomatpuré, sambal oelek och låt koka upp.
  7. Slå på grädden och red av med maizenamjöl.
  8. Häll såsen över formen med schnitzlarna.
  9. Toppa med halverade körsbärstomater och gul paprika.
  10. Gratinera i ugnen ca 30-40 min, beroende på hur tjocka skivorna är, dessa var ca 1 cm.
  11. Servera med ris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *