Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Chili- och limemarinerad lax med yoghurtsås

time 2,5 timmar
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 4 laxfiléer
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • 0,5 dl olivolja
  • (1 msk) flingsalt
  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 dl hackade örter (till exempel dill och dragon)
  • (0,5) tsk salt
  • (1 krm) vitpeppar
  • 1 tsk brun farin

GÖR SÅ HÄR

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form.
  2. Finhacka chilin.
  3. Blanda chilin med saften från limen och olja.
  4. Pensla laxen med marinaden, på båda sidor.
  5. Låt stå kallt ett par timmar.
  6. Strö över flingsalt.
  7. Stek laxen i ugn, ca 15 minuter, i 225°.
  8. Blanda samman matyoghurt, örter, salt, peppar och farin.
  9. Servera med pressad potatis eller bulgur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *