1 timme + 4 timmar
10
INGREDIENSER
BOTTEN
- 175 g smör
- 25 digestivekex
FYLLNING
- 350 g rabarber
- 2,5 dl strösocker (0,5 + 2)
- 400 g philadelphiaost
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 äggulor
- 3,5 dl vispgrädde
- 200 g mosade jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Krossa kexen. Gärna i matberedare eller liknande.
- Mixa kex och smör till en smulig deg.
- Tryck ut i en springform, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
- Låt svalna.
- Skär rabarbern i centimetertjocka bitar.
- Koka dem med 0,5 dl strösocker tills det blir en kompott.
- Låt svalna.
- Vispa philadelphiaosten, 2 dl socker och vaniljsocker till en slät smet.
- Rör i gulorna en i taget.
- Vispa grädden ganska hårt.
- Vänd ner den vispade grädden i ostblandningen, tillsammans med rabarberkompotten och de mosade jordgubbarna.
- Häll smeten på kexbotten.
- Låt stå i frysen i minst fyra timmar.
- Ta fram cheesecaken minst 30 minuter före servering.