Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Rabarbercheesecake

time 1 timme + 4 timmar
servings_icon 10

INGREDIENSER
BOTTEN

  • 175 g smör
  • 25 digestivekex

FYLLNING

  • 350 g rabarber
  • 2,5 dl strösocker (0,5 + 2)
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 200 g mosade jordgubbar

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret.
  3. Krossa kexen. Gärna i matberedare eller liknande.
  4. Mixa kex och smör till en smulig deg.
  5. Tryck ut i en springform, ca 24 cm i diameter.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
  7. Låt svalna.
  8. Skär rabarbern i centimetertjocka bitar.
  9. Koka dem med 0,5 dl strösocker tills det blir en kompott.
  10. Låt svalna.
  11. Vispa philadelphiaosten, 2 dl socker och vaniljsocker till en slät smet.
  12. Rör i gulorna en i taget.
  13. Vispa grädden ganska hårt.
  14. Vänd ner den vispade grädden i ostblandningen, tillsammans med rabarberkompotten och de mosade jordgubbarna.
  15. Häll smeten på kexbotten.
  16. Låt stå i frysen i minst fyra timmar.
  17. Ta fram cheesecaken minst 30 minuter före servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *