Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Dansk fläskesteg

time 2 timmar
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • ca 1,5 kg fläsksida med ribbad svål
  • 1 röd lök
  • 2 morötter
  • grovsalt
  • svartpeppar
  • 2,5 dl grädde
  • vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Krydda fläsksidan på båda sidor, se till att kryddorna kommer in mellan snitten.
  3. Lägg den med svålen upp på galler med en ugnsform under. Se till att den är helt plan.
  4. Klyfta löken.
  5. Dela morötterna i stavar.
  6. Häll i vattnet i formen.
  7. Lägg lök och morot i vattnet.
  8. Sätt in i övre delen av ugnen tills svålen har fått jämn färg, ca 30-35 minuter. Använd gärna grill de sista minuterna.
  9. Vrid ner värmen till 125 grader och låt stå inne i ytterligare 1 timme. Fyll på vatten i formen om det behövs.
  10. Sila ner skyn i en kastrull.
  11. Red av såsen med mjöl uppblandat i grädden.
  12. Låt puttra i 10 minuter.
  13. Smaka av såsen med salt och peppar.
  14. Servera med kokt eller helstekt potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *