Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Fläskfilé med kantarellsås

time 30 minuter
servings_icon 4

INGREDIENSER

  • 800 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 msk smör- & rapsolja
  • 2 burkar kantareller
  • 4 msk smör
  • 2 msk riven rödlök
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk färsk rosmarin

GÖR SÅ HÄR

  1. Putsa fläskfilén och dela den i åtta bitar.
  2. Banka ut bitarna lätt.
  3. Fräs 2 msk smör och mjöl i en kastrull.
  4. Späd med vatten och grädde.
  5. Tillsätt buljongtärning och hackad rosmarin.
  6. Koka upp och låt sjuda i minst fem minuter.
  7. Hacka svampen grovt.
  8. Skala och riv löken.
  9. Fräs lök och svamp i 2 msk smör i en stekpanna, på medelvärme.
  10. Blanda ner lök- och svampfräset i såsen och låt sjuda i minst fem minuter.
  11. Smaka av med salt och vitpeppar.
  12. Stek köttet i två minuter på varje sida i smör- & rapsoljan.
  13. Krydda med salt och vitpeppar.
  14. Servera med ugnsrostade grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *