- Matlagning à la Monika - http://recept.monika.nu -

Fläskfilé med kantarellsås

time 30 minuter
servings_icon 4

INGREDIENSER

GÖR SÅ HÄR

  1. Putsa fläskfilén och dela den i åtta bitar.
  2. Banka ut bitarna lätt.
  3. Fräs 2 msk smör och mjöl i en kastrull.
  4. Späd med vatten och grädde.
  5. Tillsätt buljongtärning och hackad rosmarin.
  6. Koka upp och låt sjuda i minst fem minuter.
  7. Hacka svampen grovt.
  8. Skala och riv löken.
  9. Fräs lök och svamp i 2 msk smör i en stekpanna, på medelvärme.
  10. Blanda ner lök- och svampfräset i såsen och låt sjuda i minst fem minuter.
  11. Smaka av med salt och vitpeppar.
  12. Stek köttet i två minuter på varje sida i smör- & rapsoljan.
  13. Krydda med salt och vitpeppar.
  14. Servera med ugnsrostade grönsaker.