30 minuter
15 pannkakor
INGREDIENSER
- 2,5 dl (150 g) vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk socker
- 1 krm salt
- 2,5 dl mjölk
- 2 msk smält smör
- 1 ägg
- smör till stekning
GÖR SÅ HÄR
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Vispa ner mjölken.
- Vispa ner ägget.
- Det ska bli en slät smet.
- Pensla en plättlagg eller en stekpanna (gärna med en silikonform för ägg så pannkakorna blir lagom stora) med lite smör.
- Klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
- Grädda i ca 1,5 minut, tills det börjar bildas lite bubblor på ytan.
- Vänd och grädda ytterligare 1,5 minut.
- Servera med jordgubbssylt och gärna vispad grädde.
mums! bäst med lönnsirap ❤️ du vet väl skillnaden mellan svenska, ryska och amerikanska pannkakor…? (inget, jäst, bakpulver)