Skriv ut receptet Skriv ut receptet

Irländsk köttgryta i crock-pot

time 8,5 timmar
servings_icon 6

INGREDIENSER

  • 1 kg grytbitar
  • 10 (små) potatisar
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 33 cl Guiness Stout
  • 2 msk smör
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 burkar passerade tomater
  • 1 dl mjöl
  • 1 påse löksoppamix
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk basilika
  • salt
  • svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Krydda grytbitarna med salt och peppar.
  2. Vänd grytbitarna i mjölet.
  3. Hacka löken.
  4. Stek köttet i smöret tills det har fått fin färg.
  5. Lägg i löken i stekpannan med köttet och bryn ytterligare ca 5 minuter.
  6. Dela potatisen om det behövs.
  7. Skiva morötterna.
  8. Hacka vitlöken.
  9. Lägg potatis och morötter i grytan.
  10. Tillsätt öl, köttbuljongtärning, vitlök, salt, peppar, soppmix och basilika.
  11. Rör ihop ordentligt.
  12. Lägg kött och lök i grytan.
  13. Rör ner passerade tomater.
  14. Koka på låg i 8 timmar.
  15. Smaka av med salt och peppar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.